Lunchmeny

Avnjut din lunch på Aviatören

Vår lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. 

Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det klimatsmarta, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.

Meny

Restaurang Aviatören serverar lunch mellan

11-14  Tis-Sön

The restaurant serves lunch between 

11-14 Tue-Sun

  • Inkluderar kaffe på maten och vatten
  • Includes coffe and water
  • Pris inom parentes  (Vuxen/Barn)
  • Price in parantheses (Large/small)
  • Salladsassiett / side salad 8:-
  • Frågor om allergener, fråga personalen
  • Questions about allergens, ask the staff.
  • Vi kan berätta om matens ursprung.

Furir Forss Wallenbergare på östgötska vildsvin med ärtor, lingon och gräddsås (155:-) 

Sergeant Forss wildboar patty with peas, lingonberries and creamy sauce (GLUTEN, MJÖLK, ÄGG/ GLUTEN, MILK, EGG)

Stekt isterband serveras med persiljestuvad potatis, senap och inlagda rödbetor (155:-)

Fried barley sausage served with parsley stewed potatoes, mustard and pickled beets

(GLUTEN, LAKTOS, SENAP, SELLERI /GLUTEN, LACTOSE, MUSTARD, CELARY)

Strömmingslåda med tomat och dill samt crisp och potatismos (155:-)

Herringgratin with tomatoe and dill, crisp and mashed potatoes
(MJÖLK,/MILK, )

 

Köttbullar med gräddsås, lingon och gurka samt potatis (9st 155:- / 5st 95:-)
Swedish meatballs with creamy sauce, lingonberries and cucumber 

( MJÖLK, SENAP / MILK, MUSTARD )

Pannkakor med sylt och grädde  (5st 145:- / 3st 85:-)
Pancakes with jam and cream
(GLUTEN, ÄGG, MJÖLK/GLUTEN, EGG, MILK)

Ricotta och spenatfyllda cannelonis med  ratatouille (155:-)
Ricotta and spinachfilled canneloni with ratatouille
(SELLERI, MJÖLK, ÄGG, GLUTEN, BALJVÄXT/, CELERY, MILK, EGG, GLUTEN, BEANS ) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

PIZZA / PINSA

Eftermiddagsservering vid särskilda tillfällen

Östergötlands vita.   Crème fraiche och fyra sorters ost samt ruccola och östgötsk honung 185:-
Local Bianco.  Creme fraiche and four cheeses, rocketsalad and honey
(GLUTEN, MJÖLK/GLUTEN, MILK)

Drakel & Viggos special.  Tomatsås på Assarssons tomater samt mozarella 165:-
Drakel & Viggos special. Tomatoesauce and mozzarella
(GLUTEN, MJÖLK/GLUTEN, MILK)

Werna visthus salami.  Paprika, kapris, lök, mozarella och vår egna tomatsås 185:-
Artisan salami. Bell pepper, caper, onion, mozarella and our own tomatoesauce
(GLUTEN, MJÖLK/GLUTEN, MILK)

Werna visthus rökta vilda. Sidfläsk, lök champinjon och vår egna tomatsås 185:-
Artisan smoked venison. Speck, onion, mushroom and our own tomatoesauce
(GLUTEN, MJÖLK/GLUTEN, MILK)

PAJ & KORV

Eftermiddagsservering vid särskilda tillfällen

Medelhavspaj med lök, zucchini, oliver, tomat och paprika samt tzatziki och sallad 155:-
Mediterranean pie with onion, zucchini, olives, tomatoes, bellpepper served with tzatziki and salad
(GLUTEN,ÄGG,MJÖLK/GLUTEN, EGG, MILK)

Ostpaj med sweetchili, picklad lök och sallad 155:-
Cheesepie with sweetchili, pickled onion and salad
(GLUTEN,ÄGG, MJÖLK/GLUTEN,EGG,MILK)

Wienerkorv med bröd samt ketchup och sötstark senap 30:-
Hotdog with bread , ketchup and mustard
(GLUTEN)

Different pastries, sandwiches, wraps and drinks are also available on display
Allergier? Fråga personalen om innehållet i våra rätter

Klimatsmart är ekonomisk

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Det handlar om respekt

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och allra helst från regionen. Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

Vill du slippa stressen med att stå i köket på nyårsafton och bara njuta av kvällen? 

Vi på Gastromix har satt ihop en exklusiv nyårssupé för avhämtning som sätter guldkant på er bjudning. Med fantastiska råvaror och kärlek till varje rätt, tar vi hand om maten så att ni kan fokusera på att fira in det nya året i lugn och ro.

Vår meny är en lyxig kombination av klassiska smaker och nya överraskningar – perfekt balanserade och serverade med stil 👌.

Förrätt
Hälleflundra från Selsøvika på tre olika vis. Gravad, lättrökt och tartar med ärtpuré, örtbrödscrisp samt dillcitronette och plocksallad

Huvudrätt
Rimmat & sotat ankbröst med rotsaksterrine och balsamicosås med toppmurklor och salladslök samt palsternackschips

Efterrätt
Citrontarte med mascarpone och marängcrunch samt blåbär, coulis och flarn


Pris 795:-/p


Tillval:
- Tre olika drinktilltugg ”kockens val” 125:-/p
- Mellanrätt med regionala ostar samt tillbehör från Werna visthus 125:-/p

Oavsett om ni är hemma med nära och kära eller planerar ett större firande, kan ni beställa vår supé för avhämtning. Maten hämtas 31/12 mellan 12-13 på restaurang Aviatören vid Flygvapenmuseum 🤝. Beskrivning kring hur man värmer och lägger sista touchen följer givetvis med.

Vi ser till att allt smakar fantastiskt – ni slipper stressen! Win-win för alla 🙌

📞 Boka er nyårssupé: 070-495 95 61
✉️ bokning@gastromix.nu